PCT POGOJ PRI UVAJANJU NOVINCEV, NA RODITELJSKEM SESTANKU IN POGOVORNIH URICAH

Spoštovani starši,

pred pričetkom novega šolskega leta, vas prav lepo pozdravljamo in upamo, da ste preživeli lepo poletje. V vrtcu je bilo poletje aktivno z različnimi dejavnostmi in prijetnim vzdušjem. V novo šolsko leto pa vstopamo z željami po čim bolj običajnem poteku vzgojno – izobraževalnega dela in da z roko v roki premagamo vse izzive, ki nam jih bo prineslo leto.

Dolžni smo vas obvestiti o vsebini aktualne okrožnice:

Vlada RS je  23. 8. 2021 na dopisni seji sprejela Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Dopolnitev odloka je posledica posebne situacije v vrtcih in šolah, ki predstavlja vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in  traja le kratek čas. Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.

Zahvaljujem se vam za razumevanje in upoštevanje vseh ukrepov.

Lep pozdrav in vse dobro vam želim,

Andreja Oblak Kavčič, pom. ravnatelja

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)